Diensten

Voorbereiding nalatenschap

De manier waarop je afscheid neemt van het leven heeft grote impact op je nabestaanden. Zorg ervoor dat je de mensen van wie je houdt goed achterlaat. Dat geeft jou, je partner, kinderen, ouders en vrienden een gerust gevoel. Wil je jouw nalatenschap voorbereiden? Op deskundige wijze helpt EindGoed je met de juridische, fiscale en zakelijke voorbereidingen van je nalatenschap. Ook worden praktische en organisatorische kanten doorgenomen. Zo heb je de zekerheid dat jouw nalatenschap goed wordt geregeld, precies zoals jij het wilt.

Juridische kant
Komt jouw nalatenschap bij de juiste personen terecht? Blijft je partner goed verzorgd achter?
EindGoed legt je graag uit op welke wijze het wettelijk erfrecht het voor je heeft geregeld. Heb je eerder een testament gemaakt? Dan kijkt EindGoed of je testament nog up-to-date is en past bij jouw huidige omstandigheden. EindGoed helpt je graag met de juridische uitwerking van je wensen als het nodig is om je testament aan te passen. Zodat je duidelijk weet wat de notaris moet wijzigen.
 
Fiscale gevolgen
Betalen jouw erfgenamen niet te veel erfbelasting? EindGoed kan voor je uitrekenen hoeveel erfbelasting jouw erfgenamen moeten betalen over wat zij van je erven. Soms kan het fiscaal gezien verstandig zijn om je vermogen (deels) eerder te schenken. EindGoed adviseert je graag over de wijze waarop je erfbelasting kunt besparen.

Uitvaartwensen
Wordt jouw uitvaart uitgevoerd zoals jij dat wilt? Bij een goede voorbereiding van je nalatenschap horen ook jouw uitvaartwensen. Zodat het laatste afscheid op de juiste wijze en volgens jouw wensen plaatsvindt. We nemen ook de financiële aspecten van je uitvaart onder de loep, zodat je erfgenamen niet voor verrassingen komen te staan. EindGoed helpt je graag bij het vastleggen van je uitvaartwensen.

Uitvoering van de werkzaamheden
Wie regelt jouw zaken na jouw overlijden? Helaas leidt een afwikkeling van een nalatenschap vaak tot conflicten tussen de erfgenamen. Als je er zeker van wilt zijn dat je uitvaart en nalatenschap worden afgewikkeld op de wijze zoals jij dat wenst, dan kan je iemand tot executeur benoemen. EindGoed kan je hierbij van dienst zijn. Is er geen executeur benoemd? Dan moeten alle erfgenamen jouw uitvaart en nalatenschap samen afwikkelen. EindGoed kan de erfgenamen hierin bijstaan of de werkzaamheden van hen overnemen.
 
Digitaal Nalatenschapsdossier
Zijn jouw wensen en belangrijke documenten terug te vinden na jouw overlijden? Bij de uitvoering van zijn werkzaamheden maakt EindGoed gebruik van het unieke en persoonlijke digitale nalatenschapsdossier. In dit nalatenschapsdossier worden alle documenten en informatie met betrekking tot jouw toekomstige nalatenschap vastgelegd. Zo is alles is op één plek terug te vinden.
Met je persoonlijke inlogcode heb je doorlopend inzage in je nalatenschapsdossier. In overleg met EindGoed kun je ervoor zorgen dat al je gegevens up-to-date blijven.
 

Wil je meer informatie? Neem gerust contact op!